Gaspi na vrchole sopky Pico do Fogo s naším sušeným mäsom v batohu
Čo spája aktívnu sopku na Kapverdách, horský bicykel a sušené mäso od www.ususil.sk? Dobrodruh telom aj dušou – Richard „Gaspi“ Gasperotti!
Tento legendárny freerider, ktorý sa preslávil účasťou na najextrémnejších MTB podujatiach ako Red Bull Rampage alebo Crankworx vo Whistleri, sa tentoraz vydal na ďalšiu neuveriteľnú výpravu. Vo februári zdolal na e-biku jeden z najvyšších vrchov Atlantického oceánu – sopku Pico do Fogo (2 829 m n. m.).
Gaspi svoju cestu začal pri oceáne v oblasti Alcatraz a počas niekoľkých dní vystúpal s bicyklom až na samotný vrchol sopky. „Prečo by niekto šliapal na e-biku od Atlantiku až na vrchol Foga? Práve pre takéto momenty,“ napísal na svojich sociálnych sieťach. Výstup bol brutálny – nekonečné hodiny šliapania, tisíce výškových metrov a strmé stúpanie. Ale výsledok? Freeridový zjazd snov priamo z vrcholu sopky.
Gaspi k tomu dodáva:
„Budík o štvrtej ráno, čakanie na východ slnka – ako keby mávala štartovacia vlajka. A potom už len akcia – od mora až na vrchol a späť. Bol to masaker, ale stálo to za to. Hovoríme tomu tisícmetrová vlna. A dokument, ktorý z toho vznikne, bude jedinečný.“
A práve počas tejto náročnej misie ho sprevádzala aj poriadna dávka energie – naše sušené mäso. „Dodalo mi silu a veľa energie, nezaberalo miesto v batohu a chutilo parádne. To je jednoducho môj tichý parťák na každej akcii,“ okomentoval svoju skúsenosť Gaspi.
Sme hrdí, že sme mohli byť súčasťou tejto výpravy, ktorá spája extrémne výkony, nespútanú prírodu a odhodlanie posúvať vlastné hranice. Ďakujeme, Gaspi, že sme pri tom mohli byť!
Jeho ďalšie dobrodružstvá môžete sledovať na Instagrame @richardgasperotti.