Náš príbeh o tom, ako sme opustili prácu a začali sušiť mäso

Naša cesta začala dávno pred vznikom tohto Jerky projektu pod hlavičkou Usušil & syn. Už pár mesiacov pred koncom roku 2015 sme si priviezli zo zámoria nadšenie, vyskúšať si sami usušiť mäso. V tom čase sme zároveň pozorovali, že vyrábať Jerky vedia nielen chlapci v USA, ale už sa nájdu aj dobrodruhovia u nás v ČR, ktorí experimentujú a ide im to. Povedali sme si, tak prečo by sa to nemalo podariť aj nám! Pár mesiacov utieklo a my sme viezli prvú testovaciu várku na silvestrovskú akciu. Po Jerky sa zaprášilo. Mali sme radosť a robili ďalšie pokusy. Niektoré viac, niektoré menej úspešné. Vtedy nás po prvý raz napadlo, že by bolo úžasné, sa raz výrobou Jerky živiť. Postupne sme sušili viac a viac a zisťovali sme, že ľudia okolo nás majú naše Jerky radi. Dopyt raketovo rástol a času bolo čím ďalej tým menej. Nakoniec sme v polovici roku 2017 nevydržali a skočili po hlave do kolotoča všetkých nutných formalít, testovania produktov, prípravy výroby, podoby vreciek, atď. Sami máme radi kvalitné a poctivé veci, a to hovoríme nielen o jedle. Preto aj naše Jerky od začiatku robíme z najlepšieho mäsa a vybraného korenia. Aký je najlepší recept na Jerky? Žiadna chémia! Stačí trpezlivo sušiť a nesnažiť sa veci urýchliť. Malé várky a poctivá ručná práca sú základom nášho 100% JERKY. Tak sme vyrábali aj našu prvú várku. A stále vyrábame tak, ako sme to robili pre seba a našich kamarátov. Dôkaz? Recept na Hovädzie s čiernym korením, tak ako ho poznáš teraz, sme po prvý raz použili práve na našu silvestrovskú várku v roku 2015 a od tej chvíle sa ani o chlp nezmenil.

Dobrú chuť, kamaráti!

Naše 100% jerky

Základom dobrého Jerky je čerstvé a chudé mäso. Sme puntičkári, a preto očisťujeme všetko „biele“, čo na mäse nájdeme. Krájanie mäsa na finálne plátky je fáza výroby, kedy je potreba byť presný. Keď budú plátky inak hrubé, budeš mať kúsky Jerky inak vysušené. My mäso krátko zmrazujeme, aby nám na krájači lepšie držalo tvar a všetky plátky mali požadovanú hrúbku. Pridáme marinádu a necháme v chlade prepojiť chute. Druhý deň jeden kúsok po druhom skladáme na sušiace pláty. Mäso sa nesmie prehýbať ani prekrývať a zároveň musíš efektívne využiť plochu. Pokiaľ máš rád puzzle, tak ťa skladanie bude baviť. Potom už len nastaviť čas a teplotu v sušiacom zariadení a môžeš si ísť zdriemnuť. Sušenie trvá desiatky hodín a u každého druhu mäsa sa líši. Miera vysušenia mäsa ovplyvňuje trvanlivosť Jerky. Našou snahou je mäso nepresušovať a zároveň dosiahnuť rozumnej doby trvanlivosti. To všetko bez používania chémie. Jednoducho len mäso a korenie.

Za výrobný tím Usušil & syn, Dáša a Honza

Jerky je oveľa viac ako „len“ sušené mäso

Naša cesta začala dávno pred vznikom tohto Jerky projektu pod hlavičkou Usušil & syn. Už pár mesiacov pred koncom roku 2015 sme si priviezli zo zámoria nadšenie, vyskúšať si sami usušiť mäso. V tom čase sme zároveň pozorovali, že vyrábať Jerky vedia nielen chlapci v USA, ale už sa nájdu aj dobrodruhovia u nás v ČR, ktorí experimentujú a ide im to. Povedali sme si, tak prečo by sa to nemalo podariť aj nám! Pár mesiacov utieklo a my sme viezli prvú testovaciu várku na silvestrovskú akciu. Po Jerky sa zaprášilo. Mali sme radosť a robili ďalšie pokusy. Niektoré viac, niektoré menej úspešné. Vtedy nás po prvý raz napadlo, že by bolo úžasné, sa raz výrobou Jerky živiť. Postupne sme sušili viac a viac a zisťovali sme, že ľudia okolo nás majú naše Jerky radi. Dopyt raketovo rástol a času bolo čím ďalej tým menej. Nakoniec sme v polovici roku 2017 nevydržali a skočili po hlave do kolotoča všetkých nutných formalít, testovania produktov, prípravy výroby, podoby vreciek, atď. Sami máme radi kvalitné a poctivé veci, a to hovoríme nielen o jedle. Preto aj naše Jerky od začiatku robíme z najlepšieho mäsa a vybraného korenia. Aký je najlepší recept na Jerky? Žiadna chémia! Stačí trpezlivo sušiť a nesnažiť sa veci urýchliť. Malé várky a poctivá ručná práca sú základom nášho 100% JERKY. Tak sme vyrábali aj našu prvú várku. A stále vyrábame tak, ako sme to robili pre seba a našich kamarátov. Dôkaz? Recept na Hovädzie s čiernym korením, tak ako ho poznáš teraz, sme po prvý raz použili práve na našu silvestrovskú várku v roku 2015 a od tej chvíle sa ani o chlp nezmenil. Dobrú chuť, kamaráti!

Ochutnaj

Vyskúšaj chuť 100% JERKY z čerstvého chudého mäsa sušeného podľa našej tajnej receptúry.

  • 100% JERKY HOVÄDZIE S ČIERNYM KORENÍM (50 g)

    0 out of 5
    6.99  včetně DPH
    Pridať do košíka
  • 100% JERKY HOVÄDZIE S ČIERNYM KORENÍM (150 g)

    0 out of 5
    16.99  včetně DPH
    Pridať do košíka
  • 100% JERKY HOVÄDZIE S PRAŽENOU CIBUĽKOU (50 g)

    0 out of 5
    6.99  včetně DPH
    Pridať do košíka
  • 100% JERKY HOVÄDZIE S PRAŽENOU CIBUĽKOU (150 g)

    0 out of 5
    16.99  včetně DPH
    Pridať do košíka
Item added to cart.
0 items - 0.00 
Cookie Consent with Real Cookie Banner